#ParkingDayBcn19

El proper divendres 20 de setembre participem al #ParkingDayBcn19  amb un Conta Contes Creatiu!

@CalaixAmbientalCom l’any passat, des del Calaix Ambiental ens sumem a l’esdeveniment internacional del Park(ing) Day, que se celebra el proper divendres 20 de setembre. El propòsit de la jornada és reivindicar una ciutat centrada en la vida, més verda i sostenible, on el cotxe no sigui el destinatari de tant espai públic. Per això convertirem dues places d’aparcament del carrer en un espai dedicat al joc i a la creativitat, emmarcats en un context d’educació ambiental.

Serem al carrer Dos de Maig, 256 (cantonada amb Provença), a partir de les 15h i fins les 21h, repetint el Conta Contes Creatiu de relats sobre ecologia que vem oferir l’any passat (aquest va ser el resultat!). En aquesta edició realitzarem també una activitat per refelxionar sobre la publicitat actual, on parlarem de la seva relació amb la sostenibilitat, mitjançant diverses dinàmiques que inclouran un joc i la creació d’un collage.

En què consisteix el Park(ing) Day?

El Park(ing) Day és un esdeveniment performatiu, educatiu i reivindicatiu que té lloc anualment a diverses ciutats del món. Es tracta d’una acció on entitats, col·lectius i ciutadania transformem de forma temporal places d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reflexionar sobre el nostre model de ciutat. Per a més detall sobre l’esdeveniment i per a conèixer les més de 50 activitats previstes, podeu consultar el web: http://parkingdaybcn.org/

El Park(ing) Day s’emmarca en el context de la Setmana Europea de la Mobilitat, en la qual s’organitzen diversos esdeveniments al voltant de la mobilitat sostenible. Aquest any també coincidirem amb l’inici de la Semana de Movilitzacios Pel Clima, que culminarà amb la Vaga pel Clima el divendres 27 de setembre.

Com participem al Park(ing) Day des del Calaix ambiental?

Organitzem una activitat de Conta Contes de temàtica ambiental per a públic familiar. Però no serà un Conta Contes de només seure i escoltar! Seran contes de final obert que es conclouran gràcies a les idees i dibuixos de les persones participants.

Aquestes seran les temàtiques que explicarem:

  • La mare Terra. Sabeu com es va formar el nostre planeta i com ha anat canviant des de llavors? Ha passat per moltes aventures però sempre se n’ha sortit donant lloc a més vida! Ara, davant del fenomen del canvi climàtic, què podem fer les persones per escriure com continua el curs d’aquesta història?
  • El país de les formigues. “Hi havia una vegada un país preciós, el país més bonic que us pugueu imaginar!” Però tot canviarà arrel d’un nou invent de les formigues que altera la seva activitat, posant en perill la convivència amb les altres espècies. Necessitem propostes per recuperar l’equilibri de l’ecosistema!
  • Sopa de plàstic. Amb aquest conte coneixerem una família de balenes que des de fa dies tenen mal de panxa, ja que no troben res més per menjar que sopa de plàstic… Com podríem ajudar-les?
  • La primavera silenciosa. En base al llibre de la biòloga Rachel Carson, expliquem la història d’uns camps de conreu on misteriosament comencen a desaparèixer els ocells. Què deu causar que ja no hi hagi ocells? Anem a investigar-ho!

A més del Conta Contes, per aquesta edició hem preparat una nova activitat sobre la publicitat i comunicació, com explicàvem abans, on reflexionarem sobre la seva interacció amb la sostenibilitat ambiental i social, mitjançant diverses dinàmiques. Entre elles, jugarem al joc En tenim prou? en el que haurem d’organitzar-nos per a satisfer les nostres necessitats bàsiques segons els diners què ens toquin. Acabarem amb la creació d’un collage.

També comptarem amb la participació de Josep Llanguas, amb una llarga trajectòria com a terapeuta floral i horticultor que ens parlarà dels beneficis de conviure amb plantes, tant a l’espai públic com a casa, i de les propietats de diverses espècies.

La decoració de l’activitat inclourà materials reciclats, jocs infantils i plantes mediterrànies, cedides per la botiga ecològica de plantes BNC Hort urbà.

Quan i on ens podreu trobar?

L’esdeveniment del #ParkingDayBcn19 es celebra el divendres 20 de setembre.

Ens podreu trobar al carrer Dos de Maig, 256 (cantonada amb Provença), Metro Encants o bé Sant Pau – Dos de Maig.  Horari de tarda, de 15h a 21h.

També ens pots trobar a través del nostre punt al Mapa Bcn+Sostenible, de l’Ajuntament de Barcelona, junt amb la resta d’activitats del #ParkingDayBcn19.

Per a qualsevol dubte podeu escriure al correu: claramontaner13@gmail.com

 

T’hi esperem!!!

1020250

1 thoughts on “#ParkingDayBcn19

Deixa un comentari