PARK(ING) DAY BCN

El proper divendres 21 de setembre participem al Park(ing) Day Bcn amb un Conta Contes Creatiu!

@CalaixA

En què consisteix el Park(ing) Day?

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformem de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reflexionar sobre el nostre model de ciutat i avançar cap a nous plantejaments centrats en les persones i el medi ambient. Si voleu conèixer més detalls de l’esdeveniment i per a conèixer les diferents activitats previstes podeu consultar el web: http://parkingdaybcn.org/

El Park(ing) Day s’emmarca en el context de la Setmana Europea de la Mobilitat, en la qual s’organitzen diversos esdeveniments al voltant de la mobilitat sostenible, entre ells la celebració del Dia sense cotxes.

Com hi participem des del Calaix ambiental? (https://calaixambiental.wordpress.com/)

Organitzem una activitat de Conta Contes de temàtica ambiental per a públic familiar. Però no serà un Conta Contes de només seure i escoltar com els que coneixeu! Seran contes de final obert que es conclouran gràcies a la participació dels oients.

Aquestes seran les temàtiques que explicarem:

  • La mare Terra. Sabeu com es va formar el nostre planeta i com ha anat canviant des de llavors? Deu n’hi do de coses que li han passat… però sempre s’ha sortit d’adversitats i aventures donant lloc a més i més vida! I ara, què podem fer les persones per escriure com continua el curs d’aquesta història?
  • El país de les formigues. “Hi havia una vegada un país preciós, el país més bonic que us pugueu imaginar!” Així comença aquest conte però tot canviarà arrel d’un nou invent de les formigues que altera la seva activitat, posant en perill la convivència amb les altres espècies. Necessitarem idees per recuperar l’equilibri de l’ecosistema!
  • Sopa de plàstic. Les balenes són éssers molt sorprenents i intel·ligents. Amb aquest conte coneixerem algunes curiositats sobre aquests animals i parlarem de la història d’una família de balenes que des de fa dies tenen mal de panxa ja que no troben res més per menjar que sopa de plàstic… Com podríem ajudar-les?
  • La primavera silenciosa. En base al llibre de la biòloga Rachel Carson, expliquem la història d’uns camps de conreu on misteriosament comencen a desaparèixer els ocells. Què deu causar que ja no hi hagi ocells? Anem a investigar-ho!

A més del Conta Contes, per al públic adult comptarem també amb la participació de Josep Llanguas, amb una llarga trajectòria com a terapeuta floral i horticultor que ens explicarà els beneficis de conviure amb plantes, tant a l’espai públic com a casa i ens parlarà de les propietats de diverses espècies.

Per a la decoració de l’activitat comptarem amb materials reciclats, jocs infantils i plantes mediterrànies que ens cedirà la botiga de plantes ecològiques BNC Hemp Growshop i Hort urbà.

Quan i on ens podreu trobar?

L’esdeveniment del Park(ing) Day Bcn es celebra aquest divendres 21 de setembre a Barcelona i, en concret, l’activitat de Conta Contes Creatiu tindrà horari de tarda, de 15h a 21h. En ser una actuació tipus performance, és a dir que es realitza en directe, no podem dir amb seguretat quina és la plaça d’aparcament que quedarà lliure i podrem ocupar, però serà al carrer Provença, entre Dos de Maig i Independència (Metro Encants o bé Sant Pau – Dos de Maig).

Per a qualsevol dubte podeu escriure al correu: claramontaner13@gmail.com

 

T’hi esperem!!!

5 thoughts on “PARK(ING) DAY BCN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s