#ParkingDayBcn20

Pluriversitat – Universitat de carrer i oberta per a tots els públics

@CalaixAmbiental > Un any més, des del Calaix Ambiental ens sumem a l’esdeveniment internacional del Park(ing) Day, que se celebra el proper divendres 18 de setembre. El propòsit de la jornada és reivindicar una ciutat centrada en la vida, més verda i sostenible, on el cotxe no sigui el destinatari de tant espai públic. Per això convertirem dues places d’aparcament del carrer en un espai dedicat a l’actualitat ambiental i al diàleg. Serem al carrer Provença 539 (cantonada amb Dos de Maig), a partir de les 15h i fins les 21h.

Crisi sanitària, emergència climàtica, extinció d’espècies… no hi ha dubte que enfrontem un moment de reptes planetaris. Es tracta de problemàtiques explicades des del coneixement científic, que tot sovint ens arriben via mitjans de comunicació. Aquesta dècada serà decisiva, ja que les accions que emprenguem determinaran com evoluciona la degradació ambiental, si remet o bé es cronifica, i acabem creuant una línia de no retorn. Per això, cal que estem ben informades, que entenguem què implica no actuar i que ens empoderem per decidir quin futur volem.

Tenint en compte aquest context, hem plantejat el nostre park sota el nom de Pluriversitat. Amb aquest nom volem transmetre un doble missatge: aterrar el coneixement de la Universitat acadèmica i del món científic a peu de carrer, i alhora fer-ho des d’un enfoc transversal, on poguem tenir en compte diverses iniciatives en curs i alternatives al model explotador actual

El Park constarà de dos espais que es nodreixen l’un a l’altre. D’una banda, comptarà amb una exposició sobre l’actualitat ambiental, per l’altra, acollirem un espai de diàleg per escoltar què precocupa a la ciutadania.

Exposició 1990 – 2020: DE L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA A LA SANITÀRIA

Aquesta mostra sintetitzarà l’evolució de la realitat viscuda al llarg d’aquestes dècades, a través d’un recorregut amb articles i notícies sobre tres eixos interrelacionats: (1) Emergència climàtica, (2) Pèrdua de biodiversitat, (3) Crisi sanitària. Els articles seleccionats contenen informació clau per comprendre en profunditat aquestes qüestions. La instal·lació conclourà amb un repàs de veus diverses que proposen nous paradigmes enfocats cap a la sostenibilitat, la qualitat de vida real, i la convivència.

Espai de diàleg amb Ecosistema Convivido

D’altra banda, s’obrirà un espai d’escolta atenta a la ciutadania, on es dialogarà amb les persones vianants sobre les seves preocupacions i lectures de la realitat actual, animant a incorporar una mirada proactiva i compromesa. Aquesta activitat estarà dinamitzada amb les companyes d’Ecosistema convivido.

T’hi esperem!!

(Disposarem de gel hidroalcolòlic i senyalització per respectar les distàncies de seguretat.)

>> Pots consultar tota la informació sobre la jornada Park(ing) Day Barcelona 2020 aquí.

>> Si vols veure què vem fer a les edicions anteriors (activitat de Conta Contes Creatiu) clica aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s